Csatolt dokumentumok
Leírás
(glutén-, tej-, tojás-, cukor-, szójamentes és vegán)
Hozzávalók:
Bagettekhez (3db)
· 20 dkg Mester Család Házi kenyérliszt
· 0,5 dl növényi tejszín- natúr
· 1 dl növényi tej
· 0,5 cs porélesztő
· 2 ek édesítő (1:4)
· 5 dkg margarin
· + növényi tejszín – natúr a kenéshez
· + édesítő a szóráshoz
Vaníliás réteg:
· 3 dl növényi tejszín
· 2 dl növényi tej
· 2 cs Mester vaníliás pudingpor
· ízlés szerint édesítő
Tejszínes réteg:
· 3 dl növényi tejszín- felverhető- natúr
· ízlés szerint édesítő
A bagett alap ízesítéséhez:
· 2 ek Mester Család holland kakaópor
· 1,5 dl növényi tej
· Mester Család mazsola
· Mester Család gyalult mandula
· ízlés szerint édesítő (ha szükséges)
Tetejére díszítések:
· Mester Család mazsola
· Mester Család gyalult mandula
· Mester Család holland kakaópor
Elkészítése:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzá dolgozzuk a margarint.
Végül hozzá adjuk a növényi tejszínt, majd alaposan összedolgozzuk.
Egy sütőpapíros tepsire 3 db bagettet formázunk a tésztából nedves kézzel, majd lekenjük növényi tejszínnel és megszórjuk édesítővel.
50 fokon kb 50 percig kelesztjük, majd 180 fokon kb 35-40 perc alatt megsütjük.
Ha kihűltek a bagettek, felkarikázzuk.
Egy tálba tesszük, lelocsoljuk növényi tejjel, hozzáadjuk a kakaóport és alaposan megforgatjuk benne.
Majd egy 18 cm-es torta formát sütőpapírral kibélelünk és az átforgatott bagetteket beletesszük, megszórjuk a mandulával és mazsolával ízlés szerint, lenyomkodjuk, hogy egyenletes legyen a teteje. majd 180 fokon kb 20-25 percig sütjük.
A vaníliás réteghez az alapanyagokat kikeverjük, majd sűrűre főzzük.
Ha megsül a bagett alap, akkor a pudingos réteget rátesszük.
Megvárjuk míg kihűl és a felvert tejszín jön a tetejére, majd díszítjük.
Paraméterek
Diabetikus | Igen |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Igen |