Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pályázat

A gluténmentes kenyér és már élelmiszerek gyártása folyamatos tanulással jár együtt. Mindig jobbat és jobbat kell készíteni.
De figyelembe kell venni azt is, hogy mi orvos által diagnosztizált, sérült bélrendszerű embertársainknak gyártunk élelmiszert.

Nem elég jónak lenni, itt többre van szükség.

Segítenünk kell a fogyasztókat.

Legyen az ennivalónak egészségvédő hatása! Segítsen regenerálni a bélrendszert!

Legyen a diétázó boldogabb, érezze jobban magát!

 

Mester család innovatív termékkínálatának bővítése

Projekttábla

Támogatás összege: 62 843 964 Ft

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.01.20.

A projekt tartalmának bemutatása:

Jelen projekt kiemelt célja tudományos ismereteink bővítése, egy továbbfejlesztett gyártási rendszer, illetve technológiai tudásbázis létrehozása a gluténmentes élelmiszereket fogyasztók igényeinek magas szintű kielégítését szolgáló termékek előállításához. Ezen eredményeinkre támaszkodva újszerű, funkcionális élelmiszerként pozícionálható sütőipari termékek kifejlesztése a létrejövő konkrét eredmény, tehát konkrét új piacképes késztermék a kakaóscsiga és a bagett lesz, amely jelen projekt megvalósítása révén késztermékekként piacra kerül, illetve konkrét eredmény még a kapcsolódó, továbbfejlesztett gyártási technológia kidolgozása. A kísérleti munkával pontosan igazolni tudjuk, hogy termékeink jelentősen javítják a bélflóra összetételét és csökkentik a gyulladásos tüneteket. A mi fejlesztésünk az első, amely a vastagbél mikroflóra pozitív módosításával gyógyító hatással javítani tudna a betegeken. A bioaktív komponensekkel történő dúsítás révén segítik az egészségmegőrzést, ugyanakkor küllemüket és ízüket tekintve is kiemelkednek versenytársaik közül. Így komoly versenyelőnyt biztosítanak társaságunknak ebben a piaci szegmensben. A tényleges egészségvédő hatást a projekt keretében elvégzett, komplex, több faktorból álló biológiai modellvizsgálatokkal támasztjuk alá, így igazoljuk a konkrét egészségvédő hatást. A hozzáadott érték növelését bioaktív komponensek egyedi kombinációinak alkalmazásával, illetve újszerű technológiák alkalmazásával érjük el. Kísérleteinkben direkt dúsítás által hozunk létre, egészségvédő hatású készítményeket kollagén, antocianinok, süngombából kivont poliszacharid komponensek, prebiotikumok, és probiotikumok, alkalmazásával.

A projekt során elvégzett kutatási feladatok:

1.) Erre a célra alkalmas emésztési modellben részletesen megvizsgáljuk a kollagénbontó baktériumok szaporodását és aktivitását befolyásoló tényezőket.

2.) A különböző növényi forrásokból származó antocianinok átalakulását és hozzáférhetőségét a különböző bélszakaszokban, illetve, hogy a vastagbélben élő mikrobaközösség milyen mértékben hasznosítja.

3.) Vizsgálatokat végzünk az antocianin-szénhidrát kombinációk gyulladásos bélhámra gyakorolt hatására vonatkozóan

4.) Vizsgáljuk a különböző szerkezetű antocianin-szénhidrát komplexek probiotikus baktériumokra gyakorolt élettani hatását.

5.) Vizsgáljuk a kollagén sütőipari termékekben való alkalmazását, illetve emésztő rendszerben való minél nagyobb mértékű hasznosulását.

A prémium kategóriába sorolható, innovatív, egészségvédő, gluténmentes termékek (és ezt követően elkészítjük késztermékeinket) kifejlesztése során az alábbi újításokat fogjuk kidolgozni:

1.) Eltérő kollagén preparátumok különböző mátrixot jelentő, gluténmentes péksüteményekbe optimalizált technológiával történő bedolgozása.

2.) Az antocianin-szénhidrát keveréket tartalmazó péksütemények kifejlesztése.

3.) Süngomba kivonatot és piros bogyós gyümölcs kivonatot tartalmazó töltelékek kifejlesztése, a bélhám regenerálódásra gyakorolt hatás optimalizálásával.

 

GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00170

„A Mester Család Innovatív termékkínálatának bővítése”

Ennek keretében 91 810 307 Ft-ot költünk arra, hogy Te, a Diétázó, még finomabb és még egészségesebb élelmiszereket fogyaszthass.

Több, mint 91millió forintot.

Érted és neked fejlesztünk.

Az oldal tetejére