Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rólunk

Cégünket 1990-ben alapítottuk, akkor még Optimum Gmk. néven, most az Optimum Kkt. a nevünk. Mi egy családi vállalkozás vagyunk, az alapítástól kezdve Mesterné Bagó Aranka és Mester Miklós a két tulajdonos, mi vezetjük a céget.

2005 őszén diagnosztizálták lányunknál a lisztérzékenységet. Először elkeseredtünk, utána enni akartunk adni a gyereknek. Szomorúan tapasztaltuk a hiányos választékot. 2006 tavaszán döntöttük el: Ha nincs megfelelő választék, akkor majd mi elkészítjük a hiányzó termékeket.

A hajdani bajai laktanya konyháját megvásárolva 800 négyzetméteres épületben gluténmentes élelmiszereket kezdtünk el készíteni. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy itt az egész üzemben kizárólag gluténmentes és szójamentes élelmiszereket készítünk, így a keresztszennyeződés lehetősége kizárt. Üzemünk szerződött partnere a Food Analityca Kft., ők folyamatosan ellenőrzik termékeink gluténmentességét és tejmentességét.

Először csak különböző liszteket kevertünk össze és csomagoltunk, majd létrehoztuk a gluténmentes pékséget. Nemcsak kenyérrel élünk, hanem szeretjük az édességeket is, ezért következett a gluténmentes cukrászat.                     

Sokat beszélgetünk a diétázókkal. Feltűnt, hogy mostanában mennyire kevés az ideje az embereknek, sokat gondolkoztunk, hogyan tudnánk időt spórolni a diétázóknak. Megoldásként a gyorsfagyasztott termékeket kezdtük el gyártani. Ezek egy része nyers tészta, amit keleszteni és sütni szükséges, az újabb fejlesztésű ennivalók már készre sütöttek, úgy fagyasztjuk le őket.

Új szlogenünk: Egy perc a mikróban és jó étvágyat!

A diétázók gyakran több problémával küzdenek: sokan nemcsak a gluténra érzékenyek, hanem tejérzékenyek és cukorproblémások is. Ezért termékeink nagy részét úgy alkottuk meg, hogy többféle diéta esetén is fogyasztható legyen.

Mi bajaiak vagyunk, sok gondot okozott a távolság, hogy miként juttatjuk el a megsütött élelmiszert gyorsan a tőlünk távolabb élő emberekhez. A diétázó is ugyanolyan ember, mint a többi, szereti a friss, puha, még meleg péksüteményt. Ezért kezdtük bolthálózatunk kiépítését. Boltjainkban több gyártó termékei megtalálhatók, de a legfontosabb, hogy minden boltunkban van fagyasztó a gyorsfagyasztott termékeknek és sütő, hogy a boltos a Diétázó kívánsága szerinti időpontra készre süthesse pl. a kakaós csigát.

Boltjainkban a boltosok érintettek a diétában, sokat tanulnak azért, hogy az érdeklődők minden kérdésére válaszolni tudjanak.

Folyamatosan fejlesztünk és kutatás-fejlesztési pályázatok segítségével megújítjuk termékeinket. Jó példa erre kiemelten magas rost tartalmú gluténmentes zabkorpás kenyerünk, ami gluténmentes kovásszal készül.

Nézd meg termékválasztékunkat, válogass jobbnál jobb receptjeink között és ha valamire szükséged van, vásárolj webáruházunkból.   

 

Az oldal tetejére