Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a tésztához:
· 2db tojás
· 1 csipet só
· 200g Mester kelt liszt
· 100g cukor
· 100g olvasztott margarin
· 10g vaníliás cukor
· 3-5ek víz
Hozzávalók a krémhez:
· 500ml növényi tej
· 80g Mester vanília puding
· 2-3ek cukor cukor ízlés szerint
· 150g margarin
Tetejére:
· holland kakaó a szóráshoz
Elkészítés :
Belemérjük a lisztet egy tálba, majd hozzáadjuk a többi összetevőt. Alalaposan kikeverjük, sűrű masszát kell, hogy kapjunk. Ha szükséges, még tehetünk hozzá néhány evőkanál vizet.
Egy 20*30 cm tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát egyenletesen belesimítjuk.
180fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Ha kész a tészta egy tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és félretesszük hűlni.
Közben a növényi tejben kikeverjük csomómentesre a pudingport, majd sűrűre főzzük. Ha kész , lehúzzuk a tűzről és még forrón belekeverjük a cukrot és margarint. Félig kihűtjük.
A langyos krémet még egyszer jól átkeverjük, majd a tésztára kenjük.
Ha kihűlt teljesen megszórjuk a tetejét kakaó porral.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Igen |