Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a tésztához:
250g kristálycukor
250g Mester Süteményliszt
75 g margarin (növényi)
20 ml növényi tejszín
1 tk sütőpor
4 db tojás
Mandula réteg:
200 g margarin
250 g kristálycukor
200 g darabolt mandula
annyi növényi tej, amennyitől krémes masszát kapunk (nálam ez 5 ek.)
Elkészítés:
A sütőt 180 ºC-ra előmelegítjük. A margarint folyékonnyá olvasztjuk majd a tészta hozzávalóit a receptben írt sorrendben robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Egy közepes tepsit kibélelünk sütő papírral és a tésztát belesimítjuk 15 percig sütjük.
A tetejére a margarint felolvasztjuk és összedolgozzuk cukorral és mandulával, majd annyi növényi tejet adunk hozzá, hogy krémes masszát kapjunk. A megsült tésztára rásimítjuk a mandulás masszát. Nem kell megijedni attól, hogy folyós a massza, noha logikusan a tésztát nem áztatja el, hanem csak finoman beleolvad. Hogy ez megtörténjen, visszatesszük a sütőbe és tovább sütjük tű próbáig .
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Nem |