Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000227
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!
Termék címkék:
gluténmentes szójamentes

Ünnepi Diós Sütemény

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Csatolt dokumentumok

Leírás

Hozzávalók:

1. tészta:

  • 230 g Mester süteményliszt,
  • 150 g margarin,
  • 1 tojás,
  • 80 g cukor, 
  • késhegynyi sütőpor
  • csipet só

2. tészta  :

  • ·         4 tojás,
  • ·         4 kanál cukor,
  • ·         4 kanál Mester süteményliszt,
  • ·         késhegynyi sütőpor,
  • ·         csipetsó

Töltelék:

  • ·         100 g baracklekvár,
  • ·         200 g darált dió,
  • ·         150 ml tej
  • ·         2 kanál cukor
  • ·         1 citrom reszelt héja

Elkészítése:

Az 1. tésztát elkészítjük majd a 1 órára hűtőbe tesszük, elnyújtjuk, tepsibe tesszük, megszurkáljuk, félig megsütjük.
/Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon/
Megkenjük a tésztát lekvárral, a tejjel leforrázzuk a darált diót, összekeverjük a cukorral és a citromhéjjal, majd ezt is rákenjük a lekvár tetejére.
Elkészítjük a piskótát és ezt is a rákenjük az előző rétegekre.
Tű próbáig sütjük. Tepsiben hűtjük ki, majd szeleteljük.

/Piskóta készítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, a fehérjéből egy keveset a sárgájához keverünk, majd óvatosan a többi fehérjét és a sütőporos lisztet. Vigyázni kell, hogy ne törjük össze a habot/
A recept Nagymamám kézzel írott receptes könyvéből származik.

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Nem
Szójamentes Igen
Tejmentes Nem
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére