Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
1. tészta:
- 230 g Mester süteményliszt,
- 150 g margarin,
- 1 tojás,
- 80 g cukor,
- késhegynyi sütőpor
- csipet só
2. tészta :
- · 4 tojás,
- · 4 kanál cukor,
- · 4 kanál Mester süteményliszt,
- · késhegynyi sütőpor,
- · csipetsó
Töltelék:
- · 100 g baracklekvár,
- · 200 g darált dió,
- · 150 ml tej
- · 2 kanál cukor
- · 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
Az 1. tésztát elkészítjük majd a 1 órára hűtőbe tesszük, elnyújtjuk, tepsibe tesszük, megszurkáljuk, félig megsütjük.
/Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon/
Megkenjük a tésztát lekvárral, a tejjel leforrázzuk a darált diót, összekeverjük a cukorral és a citromhéjjal, majd ezt is rákenjük a lekvár tetejére.
Elkészítjük a piskótát és ezt is a rákenjük az előző rétegekre.
Tű próbáig sütjük. Tepsiben hűtjük ki, majd szeleteljük.
/Piskóta készítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, a fehérjéből egy keveset a sárgájához keverünk, majd óvatosan a többi fehérjét és a sütőporos lisztet. Vigyázni kell, hogy ne törjük össze a habot/
A recept Nagymamám kézzel írott receptes könyvéből származik.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |