Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
- 35 dkg Mester süteményliszt,
- 15 dkg Mester Mix,
- 5 dkg margarin,
- 2-3 dl tej,
- 2,5 dkg élesztő,
- 1 tojássárgája,
- 5 dkg cukor,
- só
Elkészítése:
A süteménylisztet, a tojást, a margarint, a cukrot, az élesztőt a tejet, kikeverjük, hozzáadjuk a Mester Kenyér Mixet. A tésztát összeállítjuk és 1 ujjnyi vastagra nyújtjuk.Akkora négyzeteket vágunk amekkora batyukat buktákat szeretnénk. Ízlés szerinti töltelékkel töltjük.
Túrós:
- 25dkg túró,
- 15 dkg cukor,
- vaníliás cukor,
- 1 kanál lékötő,
- 1 tojás sárgája
Lekváros bukta: sütés álló lekvár
A kelesztés előtt a batyuk, bukták tetejét tejfölös tojássárgájával kenjük meg. A bukták oldalát margarinnal kenjük meg és szorosan egymás mellé tesszük.
Duplájára kelesztjük.
180 Celsius fokos sütőben tűpróbáig sütjük. (Ez kb. 30 perc)
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.