Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
· 150g magas kakaóvaj tartalmú étcsoki
· 150g tejcsoki
· 200g fehér csoki
· 900 ml habtejszín
· 12g zselatin
· 60ml víz
Elkészítése:
Vízgőz felett felolvasztjuk az ét csokit 100 ml tejszínnel
Közben 200ml tejszínt kemény habbá verünk, 20ml vízben felfőzzük a 4g zselatint.
A zselatin oldatot az olvasztott csokihoz keverjük, kicsit kihűtjük és a csokis masszát kihabosítjuk és óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, csatos tortaformába öntjük ez lesz az első réteg, amint kissé megszilárdul , hozzákezdhetünk a tej csokis réteghez. A tej csokit 100ml tejszínnel megolvasztjuk vízgőz felett, 20ml vízben feloldjuk a 4g zselatint, felverjük a 200ml tejszínt, kemény habbá verjük. A zselatint az olvasztott csokihoz keverjük, kihabosítjuk és óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínt, majd a tortaformába öntjük az ét csokis rétegre.
Ismét megvárjuk, hogy a tej csokis réteg megszilárduljon és hozzákezdünk a fehér csokis réteghez. 100ml tejszínben felolvasztjuk vízgőz felett a fehér csokit, 20ml vízben felfőzzük a 4g zselatint, amit hozzákeverünk a csokihoz, közben felverjük a 200ml tejszínt kemény habbá. A fehér csokis masszát is felhabosítjuk és a felvert tejszínhabhoz keverjük, ez az utolsó réteg, amit a csokis rétegek tetejére töltünk. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük utána szeletelhető.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Igen |