Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
- 250 g Mester háztartási keksz
- 2 csepp rumaroma
- 100 g margarin
- 4 ek holland kakaópor
- kevés növényi tej
- 100 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag Császári kakaós gabonapehely
Elkészítés:
A ledarált Mester Háztartási kekszet elkeverjük a kakaóporral és cukorral. A margarint kicsit megolvasztjuk, és a pár csepp rumaromával összegyúrjuk. A növényi tejből közben óvatosan annyit adagolunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk. (Egy közepesen kemény, könnyen formázható tésztát kell kapnunk.)
Ha a tészta összeállt, kisebb gombócokat formázunk belőle, és a tetejüket kissé kúp alakúra formázzuk. Ha ezzel is megvagyunk, akkor a gabonapelyheket beletűzdeljük, úgy, hogy toboz formákat kapjunk belőle.
Ezután néhány óráig hideg helyen pihentetjük az elkészült tobozokat, majd porcukorral megszórva tálaljuk, hogy a havas hatást elérjük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Nem |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.