Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a tésztához:
· 400g Mester süteményliszt
· 1 db tojás
· 120g növényi margarin
· 100 ml víz
· 20 g szalkáli
· csipet só
Krém:
· 1 l víz
· 50 g kukorica italpor
· 25g Mester vanília puding
· 4 tojás sárgája
· 500 ml Megle növényi tejszín
· 2 teás kanál vanília cukor
· porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A szalalkálit vízben feloldjuk, a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, tojást és a szalalkális vizet.
Három részre osztjuk és egyforma méretű lapokat nyújtunk.
Egyesével megsütjük a lapokat 170C-ra előmelegített sütőben.
Elkészítjük a krémet, 200 ml vízben elkeverjük a tojás sárgáját a vanília cukrot, vanília pudingot, kukorica italport majd a víz többi részét felforraljuk és a tojásos eleggyel felfőzzük.
A cukrot is hozzáadjuk, a krémet kihűtjük, a Megle növényi habot kemény habbá verjük.
A kihűlt krémhez keverjük. A krémet kétfelé osztjuk és a lapokat megtöltjük.
Tetejét porcukorral megszórjuk, szeleteljük.
Jó 1 nappal előbb elkészíteni.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Nem |