Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
Tészta:
· 4 db tojás
· 200g porcukor
· 1 dl olaj
· 1dl langyos víz
· 200g Mester süteményliszt
· 2 ek kakaó
· 1 mk sütőpor
· 200g darált dió
· 5 kanál rum
Krém:
· 250g növényi margarin
· 250g porcukor
· 200g növényi italpor
Máz:
· 100g étcsoki (Magas kakaóvaj tartalmú)
· 2evőkanál olaj
Elkészítése:
A tojás sárgáit a porcukorral habosra kikeverjük, majd hozzátesszük az olajt és a langyos vizet.
Ezután belekeverjük a lisztet, kakaót, sütőport és a 4 tojás keményre felvert habját.
Ezt megsütjük, és ha kihűlt, megkenjük baracklekvárral.
A darált dióba teszünk5 kanál rumot és ezt a tészta tetejére szórjuk.
A margarint a porcukorral és a növényi italporral összedolgozzuk, kinyújtjuk sütőpapíron olyan nagyra, mint a tészta és ráborítjuk.
4-5 órán át lenyomatjuk, majd kockákra vágjuk.
A kockák egyik sarkát olvasztott csokimázba mártjuk.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Nem |