Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a galuskához:
- 160g Mester galuska por
- 160g sajt reszelőn lereszelt burgonya
- 1 tojás
- 50ml víz
- kb 2l víz a főzéshez
- só
Feltéthez:
- 50g szalonna
- zsír
- 3-4 evőkanál tejföl
- 50g túró
- kapor
- só
Elkészítése:
A galuska összetevőiből elkészítjük a tésztát, lobogó forró vízbe szaggatjuk, amint feljönnek a víz tetejére leszűrjük. Egy serpenyőbe odatesszük az apróra vágott szalonnát és pirosra sütjük.
A zsírból csak 1-2 kanálnyi hagyunk a serpenyőben, rátesszük a nokedlit és a tejfölt.
Tálalás:
A tányérra kiszedjük a nokedlit, rámorzsolunk ízlés szerinti túrót, kevés kaporral megdíszítjük, rászórunk ízlés szerinti pörcöt. Nagyon finom egytálétel.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.