Leírás
Hozzávalók:
· 20 dkg Mester Cs. Házi kenyérliszt
· 20 dkg Mester Cs. Kelt tészta liszt
· 20 dkg Mester Cs. Süteményliszt
· 1 cs. porélesztő
· 5 dkg Mester Cs. édesítő (1:4)
· 15 dkg margarin- puha
· 4 dl növényi tej
Töltelék:
· 15 dkg Mester Cs. diabetikus étbevonó- olvasztva
· 10 dkg cukormentes szilvalekvár
· 5 dkg Mester Cs. holland kakaópor
· ízlés szerint édesítő (ha szükséges)
· + olaj a kenéshez
· + barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd hozzáadjuk a növényi tejet és alaposan kidolgozzuk. Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát és kinyújtjuk hosszúkás alakban (téglalap).
A töltelék alapanyagait alaposan kikeverjük, majd megkenjük vele a tésztát.
Majd felvágjuk háromszögekre.
A szélesebb felétől feltekerjük, megformázzuk kifli alakra.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket és olajjal vékonyan lekenjük.
180 fokos sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük.
Paraméterek
Diabetikus | Igen |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Igen |