Leírás
Hozzávalók:
· 25 dkg Mester Cs. Házi kenyérliszt
· 15 dkg Mester Cs. Kelttészta liszt
· 2 kk só
· 1 cs porélesztő
· 7,5 dkg Mester Cs. szezámmag
· 5 dkg margarin
· 5,5 dkg növényi tejföl
· 1 dkg útifűmaghéj
· 3,5 dl víz
· + mustár kikeverve olajjal a kenéshez
· + szezámmag a szóráshoz
· + barna rizsliszt a formázáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint és a növényitejfölt, végül a vizet, jó alaposan kidolgozzuk.
Majd egy órát meleg helyen kelesztjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és nyolc részre osztjuk.
Mindegyiket kisodorjuk, majd kör alakba formázzuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük a mustáros. olajos keverékkel és megszórjuk szezámmaggal.
180 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.
Paraméterek
Diabetikus | Igen |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Igen |