Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a töltelékhez:
- kb. 1kg sütőtök
- 20g növényi tejpor
- 10dkg cukor
- 2 tojás
- fél-fél mokkáskanál só,
- őrölt bors, szerecsendió,
- fahéj, szegfűszeg
- 0,3 dl konyak vagy rum RUMMAL FINOMABB!!!!
Hozzávalók a tésztához:
- 10 dkg MESTER gluténmentes babapiskóta
- 10 dkg dió darált
- 3 tojásfehérje
- 12 dkg cukor
A forma kikenéséhez: tejmentes margarin és Mester kenyérmorzsa.
Elkészítés:
A sütőtököt megmossuk, félbevágjuk, magjait kikaparjuk. Közepes hőfokon megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Közben a MESTER babapiskótát és a diót ledaráljuk. A tojásfehérjét habbá verjük, de mielőtt teljesen megkeményedne, a cukrot is beledolgozzuk.
A babapiskóta morzsát és a diót beleszórjuk, majd az enyhén kikent, morzsával behintett formába simítjuk.
Sütőben 220oC-on 15 percig sütjük.
Eközben a sütőtököt meghámozzuk és áttörjük. Az így kapott tökpüréhez hozzáadjuk a növényi tejport, a cukrot, a kissé felvert tojásokat, a fűszereket és a konyakot/rumot.
A masszát az elősütött tésztára öntjük, majd előmelegített sütőben 170oC-on 45 percig sütjük.
Másnap szeleteljük. NAGYON FINOM !!!!
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Nem |