Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók
Tésztához:
· 400g Mester Süteményliszt
· 30g friss élesztő
· 1 dl tej
· 2 tojás
· 80g vaj
· 70g cukor
· ½ kk. só
· fél citrom reszelt héja
· 250g aszalt gyümölcs
· ½ dl rum
· 200g marcipán
Tetejére:
· 1 ek. olvasztott vaj
· porcukor
Elkészítése:
Apró darabokra vágjuk az aszalt gyümölcsöt, ráöntjük a rumot, elkeverjük és félretesszük. Az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk a langyos tejben.
A tészta többi hozzávalóit tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és kelt tésztát dagasztunk. Lefedve langyos helyen duplájára kelesztjük.
A nagyobb mennyiségű vaj miatt ez a tészta lassabban kel.
Lisztezett munkafelületen a tésztába gyúrjuk a gyümölcsöket, majd hosszúkás téglalap alakúra nyújtjuk. Közepére helyezzük a rúddá sodort marcipánt, feltekerjük a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 30 percet kelesztjük, majd 180°C-ra melegített sütőben megsütjük.
Ha teljesen kihűlt a kalács, olvasztott vajjal megkenjük és porcukorral megszórjuk a tetejét.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |