Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000173
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!

Somlói Martina módra

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Csatolt dokumentumok

Leírás

Hozzávalók:

·         600 ml növényitej

·         500 ml víz

·         400 g cukor

·         60 g holland kakaó

·         5 tojássárgája

·         45 g Mester vanília puding

·         300ml növényi hab

Először a pudingot simára keverjük a folyadék egy kis részével, azután hozzákeverjük a tojássárgáját. Ha szép simára kevertük, akkor mehet bele a holland kakaó majd a többi hozzávaló. Sűrűre főzzük (nem szabad forralni, kis lángon kell elkészíteni)!
 

6 tojásos piskótát sütünk hozzá

·         6 tojás

·         6 evőkanál Mester süteményliszt

·         késhegynyi sütőpor

·         csipet só

·         6 evőkanál cukor

Tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
Tojássárgáját fehéredésig verjük a cukorral. Sütőport összekeverjük a liszttel.
A tojásfehérjéből kicsit (kb 1/3 részét) hozzátesszük a sárgájás masszához, lisztet is beletesszük és habverővel (csak 1-es fokozaton) simára keverjük.
Spatulával óvatosan mehet hozzá a maradék habbá vert tojásfehérje.
Ha szépen összedolgoztuk 170 fokon készre sütöm késpróbáig.

Rétegezzük a tálba a felkockázott piskótát a krémmel , tetejére növényihab.

Nagyon finom ha egy kis rumaromát teszünk a krémbe.
Tehetünk még bele meggy és dió darabokat is J

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Igen
Szójamentes Igen
Tejmentes Igen
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére