Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
· 600 ml növényitej
· 500 ml víz
· 400 g cukor
· 60 g holland kakaó
· 5 tojássárgája
· 45 g Mester vanília puding
· 300ml növényi hab
Először a pudingot simára keverjük a folyadék egy kis részével, azután hozzákeverjük a tojássárgáját. Ha szép simára kevertük, akkor mehet bele a holland kakaó majd a többi hozzávaló. Sűrűre főzzük (nem szabad forralni, kis lángon kell elkészíteni)!
6 tojásos piskótát sütünk hozzá
· 6 tojás
· 6 evőkanál Mester süteményliszt
· késhegynyi sütőpor
· csipet só
· 6 evőkanál cukor
Tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
Tojássárgáját fehéredésig verjük a cukorral. Sütőport összekeverjük a liszttel.
A tojásfehérjéből kicsit (kb 1/3 részét) hozzátesszük a sárgájás masszához, lisztet is beletesszük és habverővel (csak 1-es fokozaton) simára keverjük.
Spatulával óvatosan mehet hozzá a maradék habbá vert tojásfehérje.
Ha szépen összedolgoztuk 170 fokon készre sütöm késpróbáig.
Rétegezzük a tálba a felkockázott piskótát a krémmel , tetejére növényihab.
Nagyon finom ha egy kis rumaromát teszünk a krémbe.
Tehetünk még bele meggy és dió darabokat is J
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Nem |