Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a lapokhoz:
· 300g Mester süteményliszt
· 60g margarin
· 50g porcukor
· 1db tojás
· 12g sütőpor
· 50ml tej
Hozzávalók a krémhez:
· 250g porcukor
· 40g vaníliás cukor
· 3db tojás
· 100g Mester Süteményliszt
· 1000ml tej
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a margarint és elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot. Ezután a közepébe mélyedést formálunk, beleöntjük a tejet, és a villával kissé felvert tojást. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd a tésztát három egyenlő részre osztjuk.
Három darab 22 x 32 cm-es (tepsi méretű) sütőpapírt vágunk, majd ezeken kinyújtunk egy-egy tésztagombócot.
Az első kinyújtott tésztát a sütőpapírral együtt a tepsi hátlapjára tesszük, villával megszúrjuk, hogy sütés közben ne púposodjon fel.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 5-6 perc alatt világos sütjük mind 3 lapot egyenként. Teljesen kihűtjük.
A krémhez a tojások sárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral és egy kevéske tejjel jó habosra keverjük. Amikor már jó habos, hozzákeverjük a lisztet, majd a maradék tejet, hogy teljesen sima állagú legyen. Ezután állandó kevergetés mellett, sűrű krémmé főzzük.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként a tűzről levett, forró masszához keverjük. Ezután a krémet teljesen kihűtjük.
Az egyik kihűlt tésztalapot belehelyezzük abba a tepsibe, amelyiknek a hátlapján sült, majd rákenjük a kihűlt krém felét. Ezután ráhelyezzük a második lapot, újabb krémréteg következik, majd befedjük a harmadik lappal, és óvatosan lenyomkodjuk.
Legalább egy napot állni hagyjuk a hűtőben, hogy a lapok teljesen megpuhuljanak, és az ízek összeérjenek.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |