Csatolt dokumentumok
Leírás
Tészta hozzávalói:
· 30 dkg Mester Kelt tésztaliszt
· 25 dkg túró
· 6 dkg cukor
· 1 db tojás
· 25 dkg margarin
· 1 tojás a kenéshez
Töltelék:
· 15 dkg darált mák
· 15 dkg cukor
· 1,5 dl tej
· citromhéj
· vaníliás cukor
Elkészítés:
Először a tölteléket készítjük el, a hozzávalókat egy edénybe tesszük és felfőzzük, hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a tésztát.
a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ketté vesszük, téglalap alakúra nyújtjuk, amit keresztbe kettévágunk, az egyik felére tegyük a máktöltelék felét, rátesszük a tészta másik felét.
Kb. 2 centis rudakat vágunk egy pizzavágóval.
A másik tésztát is így készítsük el.
Tojással kenjük és kristály cukorral megszórjuk (így roppanósabb lesz).
180 C° nagyjából 30 perc alatt pirosra sütjük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |