Csatolt dokumentumok
Leírás
Az alapja egy túrós lepény, amire egy szilvás zselé kerül.
Nagyon finom, látszatra bonyolult, de gyorsan elkészül.
Hozzávalók a lepény tésztához:
• 20dkg Mester kenyér mix
• 5dkg cukor
• 10dkg margarin
• 2 tojás
• 0,5-1dl tej
• 1-2dkg élesztő
Lepény töltelék:
• 50dkg túró
• 10-15dkg cukor
• 2 egész tojás
• egy citrom reszelt héja
• 2 evőkanál keményítő vagy 1 evőkanál lékötő
Feltéthez:
• 80 dkg szeletelt szilva
• 5dkgcukor
• őrölt fahéj
• 50ml víz
Zseléhez: a szilva lecsöpögött levét feltöltjük 250ml -re vörös borral és 1dkg zselatinnal felfőzzük.
Csatos torta formát kikenjük zsiradékkal, a lepény tészta összetevőit keverő tálba tesszük és robotgéppel simára keverjük, belesimítjuk a formába, rákenjük a lepény tölteléket,180 fokon készre sütjük. Közben a szeletelt szilvát megpároljuk nem kell sokáig főzni. A szilvát leszűrjük, levét kiegészítjük vörös borral és elkészítjük a torta zselét, a kihűlt lepény tetejét kirakjuk szilvával, és ráöntjük azt.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |