Csatolt dokumentumok
Leírás
Részeges alma torta
(Gasztro Angyal alapján)
Hozzávalók a tésztához:
- 150g Mester süteményliszt
- 100g margarin
- 50g cukor
- 1 tojás sárga
- csipet só
Töltelék:
- 1kg reszelt alma
- 200 ml fehérbor
- 200ml alma lé
- 40g Mester vanília puding
- 1 teás kanál vaníliás cukor
Tetejére:
- 200 ml tejszín
- fahéjas porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból elkészítjük a linzer tésztát, elosztjuk 1/3 -2/3 arányban, kerek csatos torta formát bélelünk ki a tésztával az alját és az oldalát is. A reszelt almát az alma lével és a bor felével felfőzzük, majd a100 ml borban elkeverjük a Mester vanília pudingot és a vaníliás cukrot, kihűtjük és a formába simítjuk 180C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük, kihűtjük, a tejszínt felverjük és a kihűlt almára simítjuk, majd sok fahéj kevés cukor arányban a tetejét megszórjuk.
Tálalásig hűtőben tároljuk.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.