Leírás
Hozzávalók:
· 300g étcsokoládé
· 200g margarin
· 3db tojás
· 180g cukor
· 10g vaníliás cukor
· 300g Mester kelt liszt
· 3 evőkanál holland kakaó por
· ½ teáskanál só
Elkészítés:
200g csokoládét a margarinnal megolvasztjuk. A keverőtálban habosra keverjük a tojásokat a cukorral. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az olvasztott margarinos csokit, majd alaposan elkeverjük.
Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a kakaó porral és a sóval, majd apránként a csokis masszához adjuk.
Összedolgozzuk, majd a masszába keverjük a 100g apró darabokra vágott csokit.
A tésztát lefedjük és legalább egy órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Nedves kézzel kb. 2,5cm átmérőjű golyókat formázunk a masszából, kicsit szétlapítjuk és egymástól kb. 5cm-re lerakjuk őket a tepsibe.
Előmelegített sütőben ( 160fokon, légkeverés) 9-11 per alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a sütőlapon hagyjuk kihűlni.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |