Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
• 250g Mester kelt tésztaliszt,
• 100g margarin,
• 1 tojás,
• 2dkg cukor,
• 1dkg élesztő,
• 0,5dl tej,
• csipet só
Töltelék mákos:
• 50g mák
• 75g cukor
• 25ml tej
• vaníliás cukor
Töltelék diós:
• 50g dió
• 75g cukor
• 25ml tej
•vaníliás cukor
Kenéshez :
- tojás sárgája
Elkészítése: A töltelékeket elkészítjük( forró tejjel keverjük el az alkotó elemeket). A lisztet elmorzsoljuk a cukorral és a margarinnal, hozzáadjuk a tojást az élesztős tejet és a sót. A tésztát összeállítjuk és diónyi tésztákat gombócozunk belőle .Ujjunkkal mélyedést készítünk a tésztákba és a töltelékkel megtöltjük, tojás sárgával megkenjük a tésztát, kelesztjük , 180Cra előmelegített sütőben készre sütjük. Porcukorral meghinthetjük
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |