Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
• 25 dkg Mester kelt tésztaliszt,
• 12 dkg margarin,
• 1 tojás,
• 2dkg cukor,
• 1dkg élesztő,
• 1dl tej,
• csipet só
Elkészítése: A lisztet elmorzsoljuk a cukorral és a margarinnal,hozzáadjuk a tojást az élesztős tejet és a sót.A tésztát összeállítjuk és vékony tésztát nyújtunk./2-3 mm/.Nagy fánk szaggatóval (legalább 10 cm átmérőjű) kiszaggatjuk. A köröket vizes ecsettel gyengén átkenjük, a kör kerületére (egyik felére) tesszük a tölteléket, ami lehet szilvalekvár, diótöltelék, máktöltelék(főzött krém legyen). Feltekerjük. Tetejét tojással megkenjük ,kb. fél óra pihentetés után 180 C-on pirosra sütjük. Mivel a pozsonyi kifli tésztája megegyezik a bejgliével, ezért hogyha egy diétázóról van szó, akkor többféle töltelékkel is lehet készíteni, és megspóroljuk a bejgli készítést.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |