Csatolt dokumentumok
Leírás
Sonkás- gombás stromboli
Hozzávalók a tésztához:
• 250g víz
• 250g Mester pizzaliszt
• 150g Mester süteményliszt
• 12g élesztő
• 12g növényi zsír
• 10g fruktóz
Hozzávalók a feltéthez:
• 1 tasak Mester pizzaszósz por
• sonka szelet
• reszelt sajt
• csiperkegomba
• 1db tojás
•oregánó
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Vegyünk egy nagyobb sütőpapír darabot, amit lisztezünk. Ezen nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra. Minél vékonyabb, annál jobb. Kenjünk szét a pizzaszószt a tésztán úgy, hogy körülbelül ¼ része üresen maradjon. Szórjuk rá a reszelt sajt felét. Rakjuk rá a sonkaszeleteket, majd erre a gombadarabokat. Erre szórjuk rá a megmaradt sajtot. Az üresen hagyott tésztarészt kenjük le tojással. Hajtsunk vissza a tészta mindegyik oldalából 1,5- 2cm-t, és azokat is kenjünk le. Ezt követően tekerjük fel a tésztánkat a töltött oldalával kezdve, és az üresen hagyott részével fejezve. Az üresen hagyott rész kerüljön alulra. Kenjük le a tekercset a felvert tojással, majd szórjuk meg oregánóval. Egy kés segítségével vágjunk átlós csíkokat a tekercs tetején. Előmelegített sütőben sütjük 250°C-on pirosra. Kivétel után hagyjuk hűlni 10 percig, majd szeleteljük fel.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |