Leírás
Hozzávalók:
· 35 dkg Mester Cs. Házi Kenyérliszt
· 10 dkg Mester Cs. Kelt tészta liszt
· 1 dkg útifűmaghéj
· 2 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
· 1 cs porélesztő
· 2 kk só
· 1 kk oregánó
· 1 kk bazsalikom
· 5 dl víz
Feltét:
· mustár- vegán majonéz keverve
· kb 60 dkg vegyes zöldségkeverék
· 20 dkg reszelt növényi sajt
· + olaj a kenéshez
· + barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tészta száraz alapanyagait egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól kidolgozzuk.
Majd egy órát kelesztjük meleg helyen.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát és kinyújtjuk vékonyra, majd áthelyezzük egy sütőpapíros tepsire.
Széleit behajtjuk
Megkenjük a mustáros-majonézes keverékkel, megszórjuk a zöldségekkel, majd a reszelt növényi sajttal.
A széleit vékonyan olajjal lekenjük, majd 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.
Paraméterek
Diabetikus | Igen |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Igen |