Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a nudlihoz:
- 800g sós vízben főtt burgonya
- 200g MESTER házi kenyér liszt
- 1 tojást
- 1 tojás sárgája
- diónyi zsiradék
- só
(A liszt mennyisége lehet több is, attól függ, hogy a krumpli mennyire „lisztes”)
Pirításhoz:
- kacsa zsír vagy vaj
- bors
Káposztához:
- 1kg savanyú káposzta
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 200g bacon
- 50g házi szalonna
- 50g kolbász
- 1-2 evőkanál kacsa zsír (ha a szalonnából nem lesz elegendő zsiradék)
Elkészítése:
A házi szalonnát összekockázzuk és megolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát és a kockázott bacont, kolbászt, ha szükséges egy kevés zsiradékot adhatunk hozzá, rátesszük a káposztát és az apróra vágott fokhagymát. Puhára pároljuk. Elkészítjük a nudlit, a krumplit megfőzzük, majd összetörjük, kihűtjük, hozzáadjuk a zsiradékot és a tojást (az egész tojást és a sárgáját is) majd a lisztet, kisodorjuk a nudlikat és lobogó forró vízben csak addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére, hideg vízben leöblítjük. Serpenyőben zsiradékot melegítünk, sózzuk, borsozzuk és a nudlikat beleforgatjuk és megpirítjuk. Tálaláskor keverjük hozzá a pirított káposztát.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Nem |