Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000358
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!

Nudli- Pörkölt káposztás

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Csatolt dokumentumok

Leírás

Hozzávalók a nudlihoz:

  • 800g sós vízben főtt burgonya
  • 200g MESTER házi kenyér liszt
  • 1 tojást
  • 1 tojás sárgája
  • diónyi zsiradék

(A liszt mennyisége lehet több is, attól függ, hogy a krumpli mennyire „lisztes”)

Pirításhoz:

  • kacsa zsír vagy vaj
  • bors

Káposztához:

  • 1kg savanyú káposzta
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 200g bacon
  • 50g házi szalonna
  • 50g kolbász
  • 1-2 evőkanál kacsa zsír (ha a szalonnából nem lesz elegendő zsiradék)

Elkészítése:

A házi szalonnát összekockázzuk és megolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát és a kockázott bacont, kolbászt, ha szükséges egy kevés zsiradékot adhatunk hozzá, rátesszük a káposztát és az apróra vágott fokhagymát. Puhára pároljuk. Elkészítjük a nudlit, a krumplit megfőzzük, majd összetörjük, kihűtjük, hozzáadjuk a zsiradékot és a tojást (az egész tojást és a sárgáját is) majd a lisztet, kisodorjuk a nudlikat és lobogó forró vízben csak addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére, hideg vízben leöblítjük. Serpenyőben zsiradékot melegítünk, sózzuk, borsozzuk és a nudlikat beleforgatjuk és megpirítjuk. Tálaláskor keverjük hozzá a pirított káposztát.

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Igen
Szójamentes Igen
Tejmentes Igen
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére