Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a tésztához:
- 380g Mester süteményliszt
- 200 g tejföl
- 140g vaj
- 30g cukor
- 4tojás sárgája
- csipet só
- kávés kanál szódabikarbóna
Töltelékhez:
- 200 g baracklekvár
- 200g cukor
- 4 tojás fehérje
- 1 teás kanál vaníliás cukor
Elkészítése:
Összeállítjuk a tésztát. A tésztát elnyújtjuk normál tepsi méretűre, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral. 180C-on elősütjük 5-6 percet, majd a cukorral keményre felvert tojás fehérjét az elősütött süteményre kenjük a hőfokot mérsékeljük 165 C-ra, ha nagyon pirul a tojás hab, akkor egy sütőpapírt teszünk a sütink tetejére és tű próbával ellenőrizzük a sütést. Amikor kihűl szeleteljük . Az eredeti recept a Nagymamám Dr. Ötker receptes könyvéből van ( Hölgyszeszély néven ) A tésztán változtattunk az eredeti receptben tej szerepel .
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.