Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
A piskótához:
· 12,5 dkg cukor
· 7,5 dkg Mester Süteményliszt
· 7,5 dkg Mester vanília pudingpor
· 1 mokkáskanál sütőpor
· 3 db tojás
· 3 evőkanál víz
· 1 citrom reszelt héja
A krémhez:
· 50 dkg túró
· 7,5 dkg cukor
· 2 dkg zselatin
· 0,5 l tejszín
· 1 citrom leve
· 2,5 db nagy narancs
Elkészítése
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját cukorral, vízzel és citromhéjjal habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet, a pudingport és a sütőport összekeverjük, hozzáadjuk a sárgájából kevert masszát, majd a fehérjéből vert habot és nagyon óvatosan összeforgatjuk. A masszát kivajazott, kilisztezett kapcsos formába öntjük és 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A krémhez a túrót fél narancs levével krémesre keverjük. Egy narancsot felkockázunk, és a túróba forgatjuk. A tejszínből kemény habot verünk. A zselatint egy narancs levével és a cukorral felfőzzük. A túrós narancsos keveréket óvatosan elkeverjük a tejszínhabbal. A túrós-tejszínes masszából a felfőzött zselatinnal azonos mennyiséget veszünk ki, és elkeverjük, majd a zselatinos keveréket a túrós masszába forgatjuk, óvatosan, hogy a habot ne törjük össze.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |