Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000120
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!
Termék címkék:
gluténmentes

Mimóza Szelet

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Csatolt dokumentumok

Leírás

HOZZÁVALÓK:

Tészta:

·         400 g Mester süteményliszt

·         csipet étszóda

·         1 csipet só

·         80 g porcukor

·         160 g margarin

·         100 g tejföl

·         2 tojás sárgája

·         1/2 citrom leve, reszelt héja

Krém:

·         350 ml tej

·         4 ek Mester citrom puding

·         150 g margarin

·         120 g porcukor

·         1 citrom leve, reszelt héja

+ 400 g sárgabarack lekvár a kenéshez

ELKÉSZÍTÉS:

A lisztet, sót, cukrot, szódabikarbónát elkeverjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint. A tejfölben elkeverjük a tojások sárgáját és a citromlével, citromhéjjal együtt belegyúrjuk a lisztes keverékbe.
Jól formázható, rugalmas tészta a végeredmény, igazán könnyű vele dolgozni.

Az elkészült tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk kb 18×30 cm-es tepsi méretűvé. A tepsi hátulján sütjük, alá sütőpapírt helyezzünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, kb 10 perc alatt világos lapokat sütünk. Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet.

A tejben csomómentesre keverjük a pudingot és megfőzzük. A margarint habosra keverjük a cukorral, citromlével. A kihűlt pépet és a citromos krémet egyneművé dolgozzuk. A kihűlt lapok betöltése következik.

Az első lapot megkenjük barack lekvárral, erre jön a második lap. Azon egyenletesen elkenjük az összes krémet, rátesszük a harmadik lapot. Ezt ismét barack lekvárral kenjük meg, majd lezárjuk a negyedik lappal. Egy éjszakára hűtő szekrénybe tesszük.
A tetejét porcukorral megszórhatjuk.

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Nem
Szójamentes Igen
Tejmentes Nem
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére