Csatolt dokumentumok
Leírás
HOZZÁVALÓK:
Tészta:
· 400 g Mester süteményliszt
· csipet étszóda
· 1 csipet só
· 80 g porcukor
· 160 g margarin
· 100 g tejföl
· 2 tojás sárgája
· 1/2 citrom leve, reszelt héja
Krém:
· 350 ml tej
· 4 ek Mester citrom puding
· 150 g margarin
· 120 g porcukor
· 1 citrom leve, reszelt héja
+ 400 g sárgabarack lekvár a kenéshez
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet, sót, cukrot, szódabikarbónát elkeverjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint. A tejfölben elkeverjük a tojások sárgáját és a citromlével, citromhéjjal együtt belegyúrjuk a lisztes keverékbe.
Jól formázható, rugalmas tészta a végeredmény, igazán könnyű vele dolgozni.
Az elkészült tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk kb 18×30 cm-es tepsi méretűvé. A tepsi hátulján sütjük, alá sütőpapírt helyezzünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, kb 10 perc alatt világos lapokat sütünk. Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet.
A tejben csomómentesre keverjük a pudingot és megfőzzük. A margarint habosra keverjük a cukorral, citromlével. A kihűlt pépet és a citromos krémet egyneművé dolgozzuk. A kihűlt lapok betöltése következik.
Az első lapot megkenjük barack lekvárral, erre jön a második lap. Azon egyenletesen elkenjük az összes krémet, rátesszük a harmadik lapot. Ezt ismét barack lekvárral kenjük meg, majd lezárjuk a negyedik lappal. Egy éjszakára hűtő szekrénybe tesszük.
A tetejét porcukorral megszórhatjuk.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |