Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a tésztához:
- 250g Mester kelt tészta liszt
- csipet só
- ízlés szerinti négyszeres édesítő( 3 teás kanál )
- 1 teás kanál vanília cukor
- 125g margarin
- 1 tojás
- 1citrom reszelt héja
- 2 nagy evőkanál tejföl
Töltelékhez:
- 45g Mester vanília puding
- 400ml meggy lé
- ízlés szerinti négyszeres édesítő(3 teás kanál)
- fahéj
- 500-600 g magozott meggy
Elkészítése:
A meggy lében megfőzzük a vanília pudingot, majd belekeverjük a fejtett meggyet. A tészta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát . A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk az édesítőt, vanília cukrot és a reszelt citrom héjat és a csipet sót a tojást is hozzáadjuk, a tejfölből először csak 1 nagy kanállal adjunk a tésztához. Jól gyúrható nem túl kemény tésztát kell kapnunk, két részre osztjuk a tepsit sütő papírral béleljük ki, az egyik elnyújtott tésztát a tepsibe helyezzük, rátesszük a tölteléket, majd befedjük a másik elnyújtott lappal, a tésztát megszurkáljuk, tojással megkenjük, 180°C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük, kihűtjük, majd szeleteljük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.