Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000111
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!
Termék címkék:
gluténmentes tejmentes

Meggy Leves Túrógombóccal

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Csatolt dokumentumok

Leírás

Hozzávalók a leveshez:

  • 500 g magozott meggy
  • 1 l víz
  • 2-3 evőkanál növényi italpor
  • ízlés szerinti cukor
  • fahéj, szegfűszeg, vaníliás cukor
  • 20 g Mester vanília puding
  • 200 ml Megle tejszín

Túró gombóchoz:

  • 250 g túró
  • 70 g rizsdara
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítése:

A leves hozzávalóit a pudingpor és a Megle tejszín kivételével megfőzzük. A pudingot kevés vízzel összekeverjük és hozzáöntjük a leveshez, felforraljuk, kihűtjük és a Megle tejszínt hozzá keverjük (felverés nélkül), tovább hűtjük. A túró gombóc összetevőit tálba tesszük és jól összedolgozzuk, 30percig állni hagyjuk, pici gombócokat formálunk belőle ( ebből az adagból 40-45db gombóc lesz ) lobogó sós  forró vízben három adagra osztva kifőzzük, először a gombócok leülnek az edény aljára, majd feljönnek a víz felszínére, 2-3 percet kell főzni, hideg vízbe szedjük, majd szűrő kanál segítségével tálkába szedjük. Tálalás: a tányérba kiszedjük a levest és a tányérba adagoljuk a pici gombócokat, citromfű levele vagy mentát tehetünk díszítésnek.

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Igen
Szójamentes Igen
Tejmentes Igen
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére