Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a tésztához:
- 35 dkg Mester süteményliszt,
- 15 dkg Mester kenyér Mix,
- 3-4dl víz,
- 2,5 dkg élesztő,
- 3 dkg cukor,
- növényi italpor 1-2 evőkanálnyi
- 1db nagy főtt krumpli
Töltelék:
- 15 dkg margarin
- fél evőkanál só
Szóráshoz:
- sajt
- szezámmag
Kenéshez:
- tojás
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból elkészítjük a kelt tésztát.
5 részre osztjuk, egyforma méretű körlapokat nyújtunk. A margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sót.
A margarint 4 felé osztjuk. Az első lapot megkenjük margarinnal, majd rátesszük a másik lapot ezt addig folytatjuk, míg minden lap egymásra kerül. A felső lapot már nem kell megkenni margarinnal. A következő művelet elnyújtjuk a tésztát és egyforma nagyságú kör cikkekre daraboljuk, a vastagabb végétől feltekerjük, a tetejét tojással megkenjük, tetejére sajtot vagy magot szórunk.
/ tölthetjük is kolbásszal vagy virslivel/
Duplájára kelesztjük.
180 Celsius fokos sütőben tűpróbáig sütjük. (Ez kb.30- 50 perc)
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |