Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000097
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!

London szelet

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Csatolt dokumentumok

Leírás

A tésztához:

300g Mester Süteményliszt
• 1 tk sütőpor (púpozott)
• 120 g margarin
• 4 db tojás sárga
• 120 g kristálycukor
• 1teás kanál vaníliás cukor
• 2 ek növényi rizskrém
• csipet só
• 1 db citrom reszelt héja

 A diós-habos réteghez:
• 6 db tojásfehérje
• 150 g kristálycukor
• 1 teás kanál vaníliás cukor
• 200 g darált dió
• 1 csipet fahéj
• 1 csipet só
• 1 üveg szilvalekvár

Elkészítés:
A Mester Süteményliszthez hozzáadjuk a sütőport, és egy csipet sót. Ezután hozzá adjuk a felkockázott hideg vajat és elkezdjük összemorzsolni. Amikor kellően morzsalékos, hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéját. .Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a 2 evőkanál növényi krémet, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Egy sütőpapírt enyhén megszórunk liszttel, kinyújtjuk rajta a tésztát, tepsi méretűre ( 20*30cm), és a papírral átemeljük a tepsibe, majd a tenyerünkkel kicsit megnyomkodjuk, beleigazítjuk a tésztát. Tésztát bőven megkenjük a lekvárral. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd a mikor már kezd kifehéredni, állandó keverés közben , kanalanként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A darált diót összekeverjük a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, majd hozzáadjuk a keményre felvert tojáshabhoz, és fakanállal óvatosan összeforgatjuk. A diós habot egyenletesen rákenjük a lekvár tetejére, majd előmelegített sütőbe helyezzük , és közepes hőmérsékleten ( 160 fokon ,légkeverés) szép világos színűre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben hűlni kb. 10 percig, majd a papírral együtt kiemeljük és teljesen kihűtjük

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Nem
Szójamentes Igen
Tejmentes Nem
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére