Csatolt dokumentumok
Leírás
A tésztához:
• 300g Mester Süteményliszt
• 1 tk sütőpor (púpozott)
• 120 g margarin
• 4 db tojás sárga
• 120 g kristálycukor
• 1teás kanál vaníliás cukor
• 2 ek növényi rizskrém
• csipet só
• 1 db citrom reszelt héja
A diós-habos réteghez:
• 6 db tojásfehérje
• 150 g kristálycukor
• 1 teás kanál vaníliás cukor
• 200 g darált dió
• 1 csipet fahéj
• 1 csipet só
• 1 üveg szilvalekvár
Elkészítés:
A Mester Süteményliszthez hozzáadjuk a sütőport, és egy csipet sót. Ezután hozzá adjuk a felkockázott hideg vajat és elkezdjük összemorzsolni. Amikor kellően morzsalékos, hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéját. .Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a 2 evőkanál növényi krémet, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Egy sütőpapírt enyhén megszórunk liszttel, kinyújtjuk rajta a tésztát, tepsi méretűre ( 20*30cm), és a papírral átemeljük a tepsibe, majd a tenyerünkkel kicsit megnyomkodjuk, beleigazítjuk a tésztát. Tésztát bőven megkenjük a lekvárral. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd a mikor már kezd kifehéredni, állandó keverés közben , kanalanként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A darált diót összekeverjük a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, majd hozzáadjuk a keményre felvert tojáshabhoz, és fakanállal óvatosan összeforgatjuk. A diós habot egyenletesen rákenjük a lekvár tetejére, majd előmelegített sütőbe helyezzük , és közepes hőmérsékleten ( 160 fokon ,légkeverés) szép világos színűre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben hűlni kb. 10 percig, majd a papírral együtt kiemeljük és teljesen kihűtjük
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |