Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
A piskótához:
· 150g Mester süteményliszt
· 6 tojás
· 120 g cukor
· 20 g kakaópor
· 1 evő kanál olaj
· csipet só
A krémhez:
· 400 ml tej
· 40 g rizs liszt
· 100 g kókuszreszelék
· 250 g vaj
· 200 g cukor
· 2 teás kanál vaníliás cukor
· 2 evő kanál rum
Valamint:
· 200 g eperlekvár
· 2 evőkanál kókuszreszelék
· 30 g olvasztott étcsoki (olajjal keverve)
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot készítünk a csipet sóval.
A sárgáját a cukorral és az olajjal krémesre keverjük, majd a fehérje egy részével összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a többi fehérjét és lazán beforgatjuk a kakaó poros lisztet.
Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
(Lehet torta formában is sütni)
Elkészítjük a krémet. A tejben felfőzzük a rizslisztet és a kókuszreszeléket, a margarint habosra keverjük a cukorral és a kihűlt krémhez keverjük, ízesítjük vaníliás cukorral és rummal.
A piskótát 3-4 részre vágjuk (vízszintesen), először vékonyan megkenjük eper lekvárral, majd a krémmel, a krémet úgy osszuk el, hogy a süti tetejére is jusson.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |