Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000334
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!
Termék címkék:
gluténmentes szójamentes

Kókuszkrémes Piskóta

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Csatolt dokumentumok

Leírás

Hozzávalók:

A piskótához:

·         150g Mester süteményliszt

·         6 tojás

·         120 g cukor

·         20 g kakaópor

·         1 evő kanál olaj

·         csipet só

A krémhez:

·         400 ml tej

·         40 g rizs liszt

·         100 g kókuszreszelék

·         250 g vaj

·         200 g cukor

·         2 teás kanál vaníliás cukor

·         2 evő kanál rum

Valamint:

·         200 g eperlekvár

·         2 evőkanál kókuszreszelék

·         30 g olvasztott étcsoki (olajjal keverve)

Elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot készítünk a csipet sóval.
A sárgáját a cukorral és az olajjal krémesre keverjük, majd a fehérje egy részével összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a többi fehérjét és lazán beforgatjuk a kakaó poros lisztet.
Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
(Lehet torta formában is sütni)
Elkészítjük a krémet. A tejben felfőzzük a rizslisztet és a kókuszreszeléket, a margarint habosra keverjük a cukorral és a kihűlt krémhez keverjük, ízesítjük vaníliás cukorral és rummal.
A piskótát 3-4 részre vágjuk (vízszintesen), először vékonyan megkenjük eper lekvárral, majd a krémmel, a krémet úgy osszuk el, hogy a süti tetejére is jusson.

Díszítés: olvasztott csokit csurgatunk a süti tetejére és még kevés eper lekvárt is csurgathatunk rá, néhány óra múlva szeletelhető.

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Nem
Szójamentes Igen
Tejmentes Nem
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére