Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
- 6db 20x20 cm-es ostyalap(Bez glutenes ostyalapból)
- 100g fehér csoki
tejes réteg
- 200g vaj
- 150g fehér csoki
- 100g cukor
- 50g tejpor
- 25ml tej
- 1 evőkanál vanília cukor
Mogyorós réteg
- 250g tejcsoki
- 150g vágott mogyoró
- 300g mogyoró krém
- 100g étcsoki
tetejére:
- 100g tejcsoki
Először is elkészítjük 20x20cm-es ostyalapokat és a keretet, a keretet folpackkal kibéleljük. A fehér csokit felolvasztjuk és 3 felé osztjuk a csokit úgy , hogy az ostyák kisebb négyzetrácsait kenjük meg a csokival , és így összeragasztva 3 dupla ostyát kapunk. A kibélelt formába először betesszük az első ostyát, a mogyorós réteget elkészítjük vízgőz felett fel olvasztjuk a csokikat és összekeverjük a mogyoró krémmel és a darabolt mogyoróval és a lapra öntjük, majd ráhelyezzük a következő ostya párt. A tejes réteg : felolvasztjuk a csokit vízgőz felett hozzáadjuk a cukrot, tejport tejet,vaníliás cukrot, kicsit hűtjük, közben habosra keverjük a vajat, majd a csokis masszához keverjük, és ezt is a keretben levő ostyára öntjük, ráhelyezzük a következő ostya párt, a tejcsokit megolvasztjuk és az ostya tetejére öntjük, másnap szeletelhető.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |