Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000078
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!
Termék címkék:
gluténmentes

Kígyó Rétes

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Csatolt dokumentumok

Leírás

Hozzávalók a tésztához:

  • 500g Mester kelt tészta liszt
  • 250g margarin
  • 1 egész tojás + 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál cukor
  • 100 ml langyos tej
  • 20g élesztő
  • csipetnyi só

Hozzávalók a töltelékhez:

·        (2 rúd túroshoz)

·        500g túró

·        300g tejföl

·        50g lékötő

·        vaníliás cukor

·        mazsola

·        ízlés szerinti cukor

Grízes meggyes:

(1 rúdhoz )

·        100g rizsdara

·        2-3 evőkanál zsiradék

·        ízlés szerinti cukor

·        2-3 evőkanál víz

·        300g meggy

·        ízlés szerinti fahéj

Elkészítése:

A túró tölteléket csak összekeverjük, ezzel nincs további tennivalónk. A rizsdarát egy lábosba tesszük a zsiradékkal és pirítjuk, amikor színesedni kezd a tűzről levesszük és  hozzáadjuk a vizet,közben kevergetjük,fahéjat, cukrot és a meggyet is hozzáadjuk, kihűtjük és csak utána tesszük a tésztára.  A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az egész tojást, majd pedig a tojás sárgáját, az élesztőt elkeverjük a tejben hozzáadjuk a lisztet és a sót is. Hozzáadjuk a kevert margarint is.  Egy nyújtható tésztát kapunk, amit 3 részre osztunk, és téglalap alakúra nyújtjuk a tészta 2-3mm vastag legyen .Az elnyújtott tésztát gondolatban hosszában 3 részre osztjuk középre halmozzuk a tölteléket a két szélét vízszintesen becsíkozzuk és átlós irányban a töltelékre tesszük, tetejét tojással megkenjük 170C-ra  előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Nem
Szójamentes Igen
Tejmentes Nem
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére