Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a tésztához:
- 500g Mester kelt tészta liszt
- 250g margarin
- 1 egész tojás + 1 tojássárgája
- 2 evőkanál cukor
- 100 ml langyos tej
- 20g élesztő
- csipetnyi só
Hozzávalók a töltelékhez:
· (2 rúd túroshoz)
· 500g túró
· 300g tejföl
· 50g lékötő
· vaníliás cukor
· mazsola
· ízlés szerinti cukor
Grízes meggyes:
(1 rúdhoz )
· 100g rizsdara
· 2-3 evőkanál zsiradék
· ízlés szerinti cukor
· 2-3 evőkanál víz
· 300g meggy
· ízlés szerinti fahéj
Elkészítése:
A túró tölteléket csak összekeverjük, ezzel nincs további tennivalónk. A rizsdarát egy lábosba tesszük a zsiradékkal és pirítjuk, amikor színesedni kezd a tűzről levesszük és hozzáadjuk a vizet,közben kevergetjük,fahéjat, cukrot és a meggyet is hozzáadjuk, kihűtjük és csak utána tesszük a tésztára. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az egész tojást, majd pedig a tojás sárgáját, az élesztőt elkeverjük a tejben hozzáadjuk a lisztet és a sót is. Hozzáadjuk a kevert margarint is. Egy nyújtható tésztát kapunk, amit 3 részre osztunk, és téglalap alakúra nyújtjuk a tészta 2-3mm vastag legyen .Az elnyújtott tésztát gondolatban hosszában 3 részre osztjuk középre halmozzuk a tölteléket a két szélét vízszintesen becsíkozzuk és átlós irányban a töltelékre tesszük, tetejét tojással megkenjük 170C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |