Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
- 12dkg zsír
- 12dkg víz
- 15dkg rizsliszt
- 5 egész tojás
Krémhez:
- 5dl tej
- 3 evőkanál vanília puding
- ízlés szerinti cukor
- 100g reszelt gesztenye
- 400ml tejszín
- habrögzítő
Elkészítése:
A vizet és a zsírt felforraljuk és belekeverjük a lisztet és addig főzzük /reszteljük /amíg nagyjából egybeálló tésztát kapunk.
Levesszük a tűzről és egyesével beledolgozzuk a tojásokat robotgép segítségével. Ha van habzsákunk akkor egyforma nagyságú fánkokat nyomunk a sütőlapra, ha nincs akkor kanállal formázzunk. A sütőnek forrónak kell, hogy legyen.
A fánkokat sütés előtt alaposan meghintjük hideg vízzel. Sütés 175°C-on történik a nagyságtól függően az idő 30-45 perc
NAGYON FONTOS NEM SZABAD KINYITNI A SÜTŐ AJTAJÁT.
Közben elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük, amint kihűlt a felvert tejszínhabból egy keveset a pudinghoz keverünk a gesztenyét belereszeljük.
A fánkokat elvágjuk kettőbe az aljába pudingos krémet majd a tejszínhabot majd a kalapot helyezzük rá.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |