Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
· 12 dkg zsír
· 12 dkg víz
· 15 dkg rizsliszt
· 5 egész tojás
Krémhez:
· 5 dl tej
· 3 evőkanál vanília puding
· ízlés szerinti cukor
· tejszín
· habrögzítő
A vizet és a zsírt felforraljuk és belekeverjük a lisztet és addig főzzük /reszteljük /amíg nagyjából egybeálló tésztát kapunk.
Levesszük a tűzről és egyesével beledolgozzuk a tojásokat robotgép segítségével .Ha van habzsákunk akkor egyforma nagyságú fánkokat nyomunk a sütőlapra ,ha nincs akkor kanállal formázzunk. A sütőnek forrónak kell, hogy legyen.
A fánkokat sütés előtt alaposan meghintjük hideg vízzel. Sütés 175 fokon történik a nagyságtól függően az idő 30-45 perc
NAGYON FONTOS NEM SZABAD KINYITNI A SÜTŐ AJTAJÁT.
Közben elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük ,amint kihűlt a felvert tejszínhabból egy keveset a pudinghoz keverünk .
A fánkokat elvágjuk kettőbe az aljába pudingos krémet majd a tejszínhabot majd a kalapot helyezzük rá.
A töltelék sós sajtos krém is lehet.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |