Leírás
Hozzávalók:
· 7,5 dkg Mester KenyérMix
· 35 dkg Mester Házi kenyérliszt
· 1 cs porélesztő
· só
· 5,5 dkg Mester Család tápióka keményítő
· 2 dkg útifűmaghéj
· 1,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
· 7,5 dkg köles liszt
· kb 5,1 dl víz
· 2 ek olaj
· + barna rizsliszt az átgyúráshoz
· + olaj a kenéshez
Elkészítése:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan kidolgozzuk.
Végül hozzáadjuk az olajat és jól beledolgozzuk, a tészta szépen elválik a tál falától
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és cipót formázunk belőle.
Rátesszük egy sütőpapíros tepsire.
Olajjal vékonyan lekenjük, majd tetejét hosszantan bevágjuk, majd a vágás mellett oldalsó irányba kisebb vágásokat ejtünk.
50 fokos sütőben egy órát kelesztjük, majd 180 fokos sütőben kb 45-50 perc alatt megsütjük.
Paraméterek
Diabetikus | Igen |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Igen |