Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000002
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!
Termék címkék:
gluténmentes szójamentes

Kati meggyes

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Leírás

Hozzávalók a tésztához:

  • 250g Mester kelt tészta liszt
  • 150g cukor
  • 100g vaj
  • 1teás kanál vanília cukor
  • csipet só
  • 1 kanál kakaó esetleg pici víz
  • 3 tojás

Töltelékhez:

  • 450g túró
  • 100g cukor
  • 2teás kanál vaníliás cukor
  • 45g vanília puding (Nem kell megfőzni, csak a túróhoz kell keverni)
  • 2 tojás
  • magozott meggy

Elkészítése:
Elkészítjük a túrós tölteléket. A töltelék hozzávalóit a meggy kivételével egy tálba tesszük és összekeverjük. A töltelékhez nem vertem habbá a tojás fehérjét, de lehet, akkor kicsit könnyedebb a túrós rész

Tészta készítés:

 A tojásokat ketté választjuk a fehérjét habbá verjük a sóval, a vajat habosra keverjük a cukorral vanília cukorral és egyesével hozzákeverjük a tojás sárgákat, óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét, majd a kelt lisztet. Sütő papírral bélelt tepsibe simítjuk a tészta 2/3 részét. A túró tölteléket a tésztára simítjuk, tetejét magozott meggyel kirakjuk. A megmaradt tésztához hozzákeverünk 1 kanál kakaót, ha sűrűnek találjuk a tésztát, akkor 1 evőkanál vizet adunk hozzá, majd a túró tetejére kanalazzuk, nem kell, hogy teljesen befedje a túrót. 180C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.

(térfogat növelő nem kell hozzá, mert a kelt lisztben már van)

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Nem
Szójamentes Igen
Tejmentes Nem
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére