Leírás
Hozzávalók a tésztához:
- 250g Mester kelt tészta liszt
- 150g cukor
- 100g vaj
- 1teás kanál vanília cukor
- csipet só
- 1 kanál kakaó esetleg pici víz
- 3 tojás
Töltelékhez:
- 450g túró
- 100g cukor
- 2teás kanál vaníliás cukor
- 45g vanília puding (Nem kell megfőzni, csak a túróhoz kell keverni)
- 2 tojás
- magozott meggy
Elkészítése:
Elkészítjük a túrós tölteléket. A töltelék hozzávalóit a meggy kivételével egy tálba tesszük és összekeverjük. A töltelékhez nem vertem habbá a tojás fehérjét, de lehet, akkor kicsit könnyedebb a túrós rész
Tészta készítés:
A tojásokat ketté választjuk a fehérjét habbá verjük a sóval, a vajat habosra keverjük a cukorral vanília cukorral és egyesével hozzákeverjük a tojás sárgákat, óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét, majd a kelt lisztet. Sütő papírral bélelt tepsibe simítjuk a tészta 2/3 részét. A túró tölteléket a tésztára simítjuk, tetejét magozott meggyel kirakjuk. A megmaradt tésztához hozzákeverünk 1 kanál kakaót, ha sűrűnek találjuk a tésztát, akkor 1 evőkanál vizet adunk hozzá, majd a túró tetejére kanalazzuk, nem kell, hogy teljesen befedje a túrót. 180C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
(térfogat növelő nem kell hozzá, mert a kelt lisztben már van)
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |