Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
· 1000ml tej
· 150g cukor
· 100g kukoricakeményítő
· 70g Mester Süteményliszt
· 30g kakaó por
· 1teáskanál vaníliás cukor
· csipet só
· 50g margarin
Hozzávalók a krémhez:
· 200ml habtejszín
Elkészítés :
Egy gáztepsiben egyenletesen eloszlatjuk a kókuszreszeléket.
300ml tejben csomómentesre keverjük a lisztet, a keményítőt és a kakaót, a maradék tejet pedig a sóval és a cukorral felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a lisztes, tejes keveréket sűrű krémmé főzzük.
Belekeverjük a margarint és ízesítjük a vaníliás cukorral.
A forró masszát egyenletesen elterítjük a kókuszreszeléken és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A habot rákenjük a krémre, és vízbe mártott késsel .kb. 6cm széles csíkokat vágunk belőle, majd óvatosan feltekerjük.
A tepsiben maradt kókuszreszelékben pedig áthempergetjük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Igen |