Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg Mester Süteményliszt,
- csipetnyi só,
- 12 dkg vaj vagy margarin,
- 1 tojás,
- 1-2 evőkanál víz
Tészta formálásához:
- Mester Süteményliszt
Forma kikenéséhez:
- 2 dkg vaj vagy margarin,
- 1 evőkanál Mester kenyérmorzsa
Töltelékhez:
- pizza sonka,
- 2 nagy szál póréhagyma,
- 3 evőkanál olaj,
- só,
- őrölt fekete bors,
- 1 kiskanál currypor,
- 1 csokor petrezselyem
Tetejére:
- 2 pohár tejföl,
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
- só
Elkészítés:
A Mester Süteménylisztet egy tálba szórjuk, csipetnyit megsózzuk, a kis kockára vágott vajat/margarint rárakjuk. Két tenyerünk között morzsolgatjuk, a vége felé a tojást meg a vizet is hozzáadjuk. Igyekezzünk gyorsan dolgozni. Ne legyen ideje kezünk melegétől megolvadni a vajnak.
Enyhén meglisztezett gyúrólapon kb. 30 centi átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, majd egy kikent, morzsával meghintett 26 centi átmérőjű tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy pereme is legyen. Úgy rakjuk rá a pizza sonkát, hogy mindenhol, még oldalt is, fedje a tésztát.
A póréhagymát megtisztítjuk, vékonyra felszeleteljük. Az olajon megdinszteljük,
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a curryport és a finomra vágott petrezselymet.
Egyenletesen elterítjük a pizzasonkán.
A tejfölt sózzuk-borsozzuk, a póréragu tetejére simítjuk.
A nyers ételt előmelegített sütőben légkeveréssel 180oC fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Miután kivettük a sütőből, kb. 10 percig pihentessük, utána szebben tudjuk cikkekre vágni. Melegen tálaljuk.
Természetesen nemcsak póréhagymával, hanem más zöldséggel is működik, a pizzasonkát is helyettesíthetjük a húsvéti sonka nem szépen vágott darabkáival.Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |