Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
Tésztához:
· 50 g élesztő,
· 500 g MESTER kelt tészta liszt,
· 50 g margarinnal,
· 2 evőkanál cukor,
· 4-5 dl tej,
· 1 tojás
Kenéshez:
· 1 tojás
Forgatáshoz:
· fruktóz+ fahéj (ízlés szerint)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk.
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületre borítom, majd 12 részre osztom.
Gombócokat formázok, majd egyenként kb 30×12 cm-es téglalappá nyújtom.
A hosszabbik oldalával párhuzamosan, 1 cm-enként bemetszéseket ejtek, a tésztacsík kb 1/3 részéig.
A tészta nagyobbik részét, amit nem vagdostam be, lekenem vékonyan olvasztott margarinnal, megszórom 1 púpos tk fahéjas fruktózzal.
Erről a végéről kezdve feltekerem, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem, a hajtással lefelé.
180°C előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel kb 15 perc alatt aranybarnára sütöm. Sütés után, amíg forró a kifli, lekenem olvasztott margarinnal, majd megforgatom fahéjas fruktózban.
Mennyisége 12 db, nem kicsik. Könnyű, foszlós tészta, fahéj illat.
Kár, hogy illatot nem közvetíthetek.
Jó étvágyat!
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |