Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000051
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!

Fahéjas Hernyó Kifli

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Csatolt dokumentumok

Leírás

Hozzávalók:

Tésztához:

·         50 g élesztő,

·         500 g MESTER kelt tészta liszt,

·         50 g margarinnal,

·         2 evőkanál cukor,

·         4-5 dl tej,

·         1 tojás

Kenéshez:

·         1 tojás

Forgatáshoz:

·         fruktóz+ fahéj (ízlés szerint)

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk.

A megkelt tésztát lisztezett munkafelületre borítom, majd 12 részre osztom.

Gombócokat formázok, majd egyenként kb 30×12 cm-es téglalappá nyújtom.

A hosszabbik oldalával párhuzamosan, 1 cm-enként bemetszéseket ejtek, a tésztacsík kb 1/3 részéig.

A tészta nagyobbik részét, amit nem vagdostam be, lekenem vékonyan olvasztott margarinnal, megszórom 1 púpos tk fahéjas fruktózzal.
Erről a végéről kezdve feltekerem, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem, a hajtással lefelé.

180°C előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel kb 15 perc alatt aranybarnára sütöm. Sütés után, amíg forró a kifli, lekenem olvasztott margarinnal, majd megforgatom fahéjas fruktózban.

Mennyisége 12 db, nem kicsik. Könnyű, foszlós tészta, fahéj illat.

Kár, hogy illatot nem közvetíthetek.

Jó étvágyat!

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Nem
Szójamentes Igen
Tejmentes Nem
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére