Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg Mester süteményliszt
- 20 dkg margarin
- 10dkg porcukor
- 1 tojás sárgája
- csipet só
- csipet sütőpor
Töltelékhez:
- 50 dkg rebarbara
- 15 dkg cukor
- 75 ml víz
- reszelt citromhéj
- vanília cukor 1 evőkanál
- 3 dl tejszín
- 2 dkg habrögzítő
- eper ízlés szerint
- zseléhez 2,5dl cukros citromos víz 1 evőkanál zselatin
Elkészítése:
Összeállítjuk a tésztát, elnyújtjuk a tésztát akkorára, hogy a nagy méretű csatos tortaforma oldalát is ki tudjuk bélelni, megszurkáljuk és előmelegített sütőben készre sütjük. A rebarbarát megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk a vízzel és a cukorral puhára főzzük, ízesítjük citromhéjjal és vanília cukorral, kihűtjük. A tejszínből kemény habot verünk, habrögzítőt teszünk hozzá,összekeverjük a rebarbarás krémmel és a linzertésztára simítjuk, tetejét eperrel megrakjuk, zselatint felfőzzük a cukros citromos vízzel,kihűtjük és rákanalazzuk az eperre, pár órára hűtőszekrényben pihentetjük. Nagyon finom!
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.