Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
· 12dkg zsír
· 12dkg víz
· 15dkg rizsliszt
· 5 egész tojás
Krémhez:
· 8dl tej
· 3 evőkanál vanília puding
· ízlés szerinti cukor
· 400ml tejszín
· 1 evőkanálnyi habrögzítő
csoki máz:
· 100g étcsoki
· 2-3 evőkanál étolaj
A vizet és a zsírt felforraljuk és belekeverjük a lisztet és addig főzzük /reszteljük /amíg nagyjából egybeálló tésztát kapunk.
Levesszük a tűzről és egyesével beledolgozzuk a tojásokat robotgép segítségével . Habzsákból egyforma hosszúságú csíkokat nyomunk a sütőlapra . A sütőnek forrónak kell, hogy legyen.
A fánkokat sütés előtt alaposan meghintjük hideg vízzel. Sütés 175 fokon történik a nagyságtól függően az idő 30-45 perc.
NAGYON FONTOS NEM SZABAD KINYITNI A SÜTŐ AJTAJÁT.
Közben elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük ,amint kihűlt a felvert tejszínhabot a pudinghoz keverünk .
A fánkokat elvágjuk kettőbe habzsákból betöltjük a fánkokat , a fánk tetőket olvasztott csokiba mártjuk és a krémre helyezzük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |