Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a tésztához:
· 300g Mester Süteményliszt
· 120g margarin
· 100g porcukor
· 2 db tojássárgája
Hozzávalók a töltelékhez:
· 2 db tojásfehérje
· 100g cukor
· 200 g darált dió
· szilvalekvár
Elkészítés:
A lisztet egy tálba öntjük és elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a porcukrot és a tojássárgáját és alaposan összedolgozzuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A cukrot és a darált diót összekeverjük és óvatosan a tojáshabhoz keverjük.
A kosárkáka formákat egy sütőlemezre sorakoztatjuk, kikenjünk margarinnal. A tésztából diónyi nagyságú darabokat tépünk és egyenletesen elnyomkodjuk a formában. Mindegyik aljába egy teáskanálnyi lekvárt teszünk, végül megtöltjük a diós habbal.
180fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Majd amikor kihűlt kiborítjuk a formából. Némelyik lazításához hegyes végű kést is kell használni , hogy kijöjjön a formából.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |