Leírás
Hozzávalók:
· 15 dkg Mester Cs. Kelt tészta lisztkeverék
· 20 dkg Mester Cs. Házi kenyérliszt
· 15 dkg Mester Cs. Süteményliszt
· 1 cs porélesztő
· 5 dkg Mester Cs. édesítő (1:4)
· 16 dkg margarin
· 3,6 dl víz
Töltelék:
· 15 dkg Mester Cs. diabetikus étbevonó- olvasztva
· 40 dkg köles túró
· 5 dkg Mester Cs. holland kakaópor
· ízlés szerint édesítő
· + olaj a kenéshez
· + barna rizsliszt a nyújtáshoz.
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, végül hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
A töltelékhez az alapanyagokat alaposan kikeverjük.
A tésztát barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyitjuk.
Megkenjük a töltelékkel és feltekerjük.
Középen hosszában kettévágjuk, majd összecsavarjuk.
Sütőpapírral bélelt formába tesszük, vékonyan olajjal lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.
Paraméterek
Diabetikus | Igen |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Igen |