Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000444
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!

Csokis-Kakaós-Citromos Kalács (Mona receptje)

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Leírás

(glutén-, tej-, tojás-, cukor-, szójamentes)

Hozzávalók:

·        30 dkg Mester házi kenyérliszt

·        15 dkg Mester süteményliszt

·        1 cs porélesztő

·        2 ek édesítő (1:4)

·        1 ek útifűmaghéj

·        10 dkg puha margarin

·        2 ek holland kakaópor

·        15 g Orgran tojáspótló + 0,5 dl víz

·        kb 3,8 – 4 dl víz

·        + 10 dkg olvasztott mentes csokoládé

·        + 3 ek holland kakaópor

·        + ízlés szerint édesítő

·        + rizstejszín

·        + 10 dkg kandírozott vagy reszelt citromhéj

·        + rizsliszt a nyújtáshoz

·        + baracklekvár (cukormentes) és rizstejszín keveréke

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat (kivétel a kakaópor) egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojáspótlót és a margarint, összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk és az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport (itt adhatunk hozzá 1-2 ek vizet).

Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk mind a kettőt. Megkenjük az előzőleg kikevert kakaóport, olvasztott csokoládé, rizstejszín, édesítő keverékével, megszórjuk a citrommal. Majd feltekerjük.

Az így kapott két feltekert tésztát összefonjuk, majd sütőpapírral kibélelt kenyérformába tesszük.

Lekenjük baracklekvárral kikevert rizstejszínnel és 50 fokon 40 percet kelesztjük, majd 180 fokon kb 35-45 perc alatt megsütjük.

Paraméterek

Diabetikus Igen
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Igen
Szójamentes Igen
Tejmentes Igen
Tojásmentes Igen

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére