Leírás
Hozzávalók:
• 40 gr sertészsír
• 100 gr víz
• 20 gr borecet
• 15 gr fehérbor (édest használtam muskotályt)
• 100 gr Mester sütemény liszt
• 100 gr Mester Házi kenyérliszt
• 20 gr cukor
• 3 gr utifűmaghéj liszt, vagy guarmag liszt, vagy xantán
• 2 késhegynyi szódabikarbóna.
Géppel jól összekevertem, majd kézzel jól átgyúrtam. Kb 1 órát hűtőben pihentettem.
Nyújtottam, a legnagyobb porcelán bögrével vágtam ki a köröket, forró bő olajban sütöttem.
Közben 500 gr 2 doboz laktózmentes COTTAGE CHEESE szűrőn szilikon spatulával áttörtem és 35 gr porcukorral illetve 1 db Haas Gm vaníliás cukorral és 1 marok csoki cseppel ízesítettem.
Majd habzsákkal megtöltöttem a cannolo-t.
Porcukorral hintettem.
Folpack-kal lefedtem, hűtőbe tettem, kb 3-4 óra múlva, roppanósan puha. Frissen kemény.
A formát is készítettem, így mindent úgy csináltam ahogy a videóban látható, nyújtani kézzel nyújtottam, mindig kis köröket, nem egy nagyot., kb 1/2 perc után mikor elkezdtem sütni, le is húztam a formáról, a zsírpapír, jó megoldás.
Link:
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Igen |